Blog

KAKO ZASNOVATI KAMPANJO ZA PRIDOBIVANJE KAKOVOSTNIH POTENCIALNIH STRANK

Posted by Vanja Žižić on Jun 2, 2021 9:14:59 AM

Stranke so tiste, ki vašemu podjetju omogočajo rast in preživetje. Vendar samo vaše obstoječe stranke za poslovno rast niso dovolj, pa naj bodo še tako zveste stranke. Za to potrebujete kakovostne potencialne stranke, ki bodo postale nove, zveste stranke. 

 V zapisu smo popisali nekaj smernic, s katerimi lahko ustvarite kampanje, ki bodo zagotovo pripeljale do rezultatov, ki jih iščete – to je novih potencialnih strank.

inbound_naslovna_Taman

Kako do novih potencialnih strank

Pridobitev e-naslova je tista ključna informacija, s katero lahko nove kontakte peljete po prodajnem lijaku do točke, ko bodo pripravljen za nakup. To pa pomeni, da morate za njih ustvariti vsebino, ki odgovarja na njihove želje in potrebe. Pojdimo po vrsti, torej.

  1. Ustvarite ciljne persone

Ciljne persone so konceptualne predstavitve vaših idealnih strank na podlagi podatkov obstoječih strankah, torej tistih, ki jih že poznate, oziroma so pri vas že opravile nakup. V pomoč so vam pri kreiranju vsebin. V mislih jih imejte preden se lotite pisanja, saj boste le tako nagovorili točno opredeljen sklop potencialnih kupcev in odgovorili na vprašanje, ki jih zanimajo.

  1. Ustvarite magnet v zameno za podatke

 Verjetnost je, da se približno polovica vaših obiskovalcev ne bo nikoli več vrnila na vaše spletno mesto, če od njih ne boste ustrezno zajeli nekaj informacij. Kako jih lahko torej prepričate? V zameno za podatke jim ponudite magnet v obliki za njih pomembnih informacij:

  • Brezplačnega izobraževanja
  • E-knjige
  • Nabor nasvetov
  • Intervju s strokovnjakom o temi, ki jih zanima

Na ta način boste na spletni strani imeli vsebine, ki so za vaše potencialne stranke zanimive, z ustreznim CTA-jem in obrazcem pa boste to vsebino »zamenjali« za podatke, ki so pomembni za vzpostavitev odnosa z vašimi potencialnimi strankami - to je e-naslov.

 3. Ustvarite pristajalno stran in jo oglašujte

 Pristajalna stran ni zgolj še en zavihek na vaši spletni strani, pristajalna stran je orodje za posamezno tržno kampanjo. Kakšen je njen namen? Ciljne pristajalne strani imajo dvojni namen - zajemati potencialne stranke in »ogrevati« potencialne stranke. Oboje je bistveni odskočni kamen, preden kupca premaknete naprej po prodajnem lijaku. Katere podatke mora vključevati pristajalna stran?

 

  • Obrazec za zajem kontaktov in
  • Kratek opis in informacijo o tem, kaj vključuje »brezplačni« magnet, ki ga nudite svojim potencialnim kupcem

Ko imate to pripravljeno, pripravite še privlačno besedilo za oglas in CTA, ki bo vodil na vašo pristajalno stran.

4. Spremljajte rezultate

Preostane vam le še, da inbound kampanjo, ki ste jo pripravili spremljate in jo kasneje, glede na rezultate, ustrezno prilagajate.

 

Če želite izvedeti več, kako zasnovati kampanjo za pridobivanje kakovostnih potencialnih strank, nas kontaktirajte.

KONTAKTIRAJTE NAS

Topics: ciljne persone, inbound kampanja